Război pe teritoriul Rusiei. În regiunea Kursk, rușii ACUZĂ că au fost uitați de „patria-mamă” și de Putin: „Fiecare este pe cont propriu”

Război pe teritoriul Rusiei. În regiunea Kursk, rușii ACUZĂ că au fost uitați de „patria-mamă” și de Putin: „Fiecare este pe cont propriu”

Pe măsură ce incursiunea trupelor ucrainene în regiunea Kursk din Rusia continuă pentru a treia săptămână, civilii ruși sunt din ce în ce mai furioși și lansează acuzații către propriul guvern, considerând că au fost abandonați, iar la Moscova a fost minimalizată această operațiunea militară ucraineană.

Rușii simt acum, pe pielea lor, ce înseamnă apariția unor trupe străine la ei acasă, exact ceea ce au simțit ucrainenii din ziua de 24 februarie 2022, atunci când Vladimir Putin a ordonat declanșarea așa-zisei „operațiuni militare speciale” concretizată prin invadarea Ucrainei.

Rușii de rând cunosc, în aceste zile, frustrarea și teama, iar războiul s-a mutat, de data aceasta, chiar în curtea lor.

„Oamenii nu sunt un subiect interesant pentru nimeni (n.red. – de la Moscova). Pentru Rusia, suntem doar o bucată de hartă. Pentru ucraineni, suntem dușmani care susțin regimul lui Putin. Fiecare (aici) este pe cont propriu”, a declarat Anna, o tânără de 28 de ani din regiunea Kursk, pentru The Moscow Times, criticând modul în care Kremlinul și Vladimir Putin au reacționat în fața atacului ucrainean.

Armata ucraineană a distrus două poduri în regiunea Kursk din Rusia

Atacul ucrainean, doar o notă de subsol pentru Kremlin. Putin a mâncat mere în Kabardino-Balkaria

În timp ce Rusia a declarat o urgență la nivel federal în Kursk, iar organizațiile de caritate și autoritățile proeminente au lansat campanii pentru a obține ajutor umanitar, oficialii par să fi lucrat pentru ca incursiunea să devină o notă de subsol în discursul național.

Președintele Vladimir Putin – care încă nu s-a adresat rușilor în legătură cu surprinzătoarea operațiune militară ucrainenă din regiunea Kursk, a fost văzut săptămâna aceasta gustând mere locale în timpul unei vizite de lucru în Republica Kabardino-Balkaria și întâlnindu-se cu președintele Azerbaidjanului, la Baku.

Putin, vizită de lucru în Republica Kabardino-Balkaria. Între timp, trupele ucrainene continuă ofensiva în regiunea Kursk

Unele instituții de presă aflate în slujba Kremlinului au folosit atacul ucrainean pentru a-și continua narațiunea pro-război, raportând o creștere aparentă a numărului de persoane care se oferă să fie voluntari pentru a lupta în „operațiunea militară specială” ordonată de Putin, în luna februarie a anului 2022, și descriind modul în care se presupune că această ofensivă ucraineană „unește țara”.

Între timp, forțele ucrainene susțin că au capturat cel puțin 92 de așezări din regiune și au luat sute de prizonieri – dintre care mulți sunt recruți. Locuitorii din Kursk au spus că oficialii fie nu răspund, fie sunt ineficienți în eforturile lor – totuși, s-au abținut să dea vina direct pe Putin.

Svetlana, în vârstă de 32 de ani, a spus că, în timp ce localnicii dau vina pe Kiev pentru atac, ei pun la îndoială și competența Forțelor Armate Ruse.

Cum au putut ei (n.red. – generalii ruși) să fi ratat acumularea unui număr atât de mare de trupe ucrainene la graniță?”, a spus femeia.

Putin a mâncat mere în Kabardino-Balkaria, locuitorii din regiunea Kursk se simt abandonați de Moscova

„Cum rezolvă autoritățile problemele oamenilor? Pur și simplu mint!”

„Cum rezolvă autoritățile problemele oamenilor? Pur și simplu mint, spunând că nu este nevoie să intrați în panică”, a declarat Anna, în vârstă de 28 de ani.

„Printre cunoscuții mei care au fost afectați într-un fel sau altul, toată lumea este șocată de atitudinea oficialilor – nu le pasă naibii de oameni”, a răbufnit ea.

  • Cel puțin 31 de persoane au fost ucise și 143 au fost rănite în timpul incursiunii, informa miercuri agenția de presă de stat TASS .
  • Peste 130.000 de oameni au fost evacuați din districtele de graniță, abandonându-și casele și bunurile.
  • Organizațiile pentru drepturile omului estimează că cel puțin 2.000 de persoane au dispărut.

„Devine clar pentru mulți oameni că războiul a venit pe teritoriul nostru”

Victoria, în vârstă de 26 de ani, voluntară pentru Crucea Roșie Kursk, a declarat că nu simte furie față de Ucraina, spunând că ucrainenii „sunt, de asemenea, doar ostatici ai situației”.

Alții, pe de altă parte, și-au exprimat mai puțină simpatie pentru Ucraina, un rezident spunând: „Ucrainenii cu siguranță nu sunt prietenii noștri în acest moment”.

Un politician rus de opoziție care a călătorit în orașul Kursk pentru a-i ajuta pe cei care au evacuat din zona de frontieră a spus că „devine clar pentru mulți oameni că războiul a venit pe teritoriul nostru”.

„Oamenii din centrele de cazare temporară (n.red. – din Kursk) ne-au spus că războiul a început pentru ei pe 6 august”, a spus politicianul, referindu-se la ziua în care a început ofensiva ucraineană din Kursk.

Politicianul, însă, a vorbit sub condiția anonimatului, potrivit The Moscow Times, din cauza riscului de a fi urmărit penal pentru că a făcut declarații unei publicații etichetate drept „indezirabilă” de Rusia lui Vladimir Putin.

Foto – Profimedia Images


CITEȘTE ȘI:

Vladimir PUTIN acuză Ucraina că a încercat să atace complexul NUCLEAR din Kursk /Directorul AIEA se va deplasa în Rusia

ECHILIBRUL PRECAR din Orientul Mijlociu. „Mediatorul” Putin înarmează Iranul, SUA și Israel se pregătesc pentru o nouă etapă în istoria regiunii

Operațiunea „Gershkovich”. Cum a pregătit FSB recuperarea ASASINULUI rus Vadim Krasikov și cine este GENERALUL care i-a raportat direct lui Putin

Abandonul Rusiei de la principiul unu la unu în schimbul de PRIZONIERI și prețul pentru Krasikov. Analist: „Memento dur pentru lumea REPRESIUNII ruse”

Cel mai mare schimb de PRIZONIERI între Occident și Rusia, după Războiul Rece. „Kremlinul recuperează SPIONI, asasini, hackeri, escroci”

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult

Dacă duminică ar fi alegeri, tu cu cine ai vota?

Vezi rezultate

Loading ... Loading ...
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Viktor Orban le spune opozanților să se mute în România. „Când vă întoarceți, putem vorbi”....
A aflat că soția îl înșală, chiar în timpul filmărilor Asia Express: `Vreau să divorțez`
Cum e ca socru Ion Țiriac! Sorana Cîrstea, iubita fiului său, a dezvăluit latura mai...
Unde se termină viața și unde începe moartea. Ce a descoperit un medic care a...
Elodia trăiește?! Mama lui Cristian Cioacă șochează! Unde ar fi nora ei, de fapt?!
Doi soți au cumpărat o casă veche în Franța și au făcut o descoperire uluitoare...
Buni de plată, fără armată și cu rusa limbă oficială de stat. Cum arată „planul...
Ce a pățit Marian Godina în timpul unei percheziții. Ce obiect a găsit pe noptiera...
Dieta STRICTĂ pe care o respectă Maia Sandu. Ce mănâncă zilnic președinta Republicii Moldova, pentru...
Ce salariu are un român din Germania, după 6 ani de muncă: "E corectă viața?...
Lunetiști, drone și gard de sârmă ghimpată. Măsuri de înaltă securitate în Maricopa, comitatul care...
Jurnalista Rodica Sărmaș Furnea a murit într-un tragic accident rutier, la Dumbrăvioara. Avea doar 54...
Accident teribil pe DN15! Vedeta a murit pe loc
Noul SUV Suzuki Vitara este interensat... DETALIUL care însă ar putea bloca vânzările
Alegeri prezidenţiale în SUA 2024: Votul care va decide viitorul SUA şi al lumii. Donald...
OZN văzut în BUCUREȘTI?! Un fost oficial de la Pentagon a dezvăluit că...
Dan Diaconescu aruncă bomba despre Traian Băsescu: Este diavolul pe Pământ (VIDEO)
Tsunami în România? Declarații neașteptate ale seismologilor
Maria Popovici a devăluit ce i-a revenit în urma partajului: „Farfuriile sunt la mine toate...”
Cine sunt cele patru victime decedate în accidentul de pe DN15. Cele două familii erau...
Gabriela Cristea, reacție dură pe rețelele de socializare. “Voi știți cât muncesc eu sau cât...
De ce a amânat Virgil Ianțu să se căsătorească cu mama fiicei sale. După 22...
BANCUL ZILEI. – Bulă, de acum o să înveți 25 de ore pe zi!
Pentru prima oară în ultimii 130 de ani, Muntele Fuji nu are zăpadă